Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προτάσεις - Εξορμήσεις

Μέσα σε μία καταπράσινη διαδρομή και σε απόσταση 35λεπτών από την Αιδηψό, θα βρείτε το Νέο Προκόπι, όπου θα προσκυνήσετε το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου στον ομόνυμο ναό. Εκεί διατηρείται σε μαρμαροσκάλιστη λάρνακα και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα των ορθόδοξων χριστιανών. Το σκύνωμα μεταφέρθηκε από το Προκόπιο της Καππαδοκίας στο Νέο Προκόπι Ευβοίας το 1925. Η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ είναι ένας άλλος τόπος προσκυνήματος όπου φυλάσσονται τα ευωδιάζοντα και θαυματουργά οστά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος.

Μπορείτε να συνδιάσετε μία επίσκεψη στο Απολιθωμένο Δάσος και τους καταρράκτες στο γραφικό χωριό Δρυμώνα.

 

Μια διαφορετική εξόρμηση είναι και η επίσκεψη στην πανέμορφη Λίμνη Ευβοίας.

 

Στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Ηλίων, χτισμένο σε πανοραμική τοποθεσία, στο Όρος Τελέθριο, σε υψόμετρο 883μ. , θα προσκυνήσετε τα λείψανα του Αγίου και θα θαυμάσετε το ξυλόγλυπτο τέμπλο, ένα αριστούργημα ξυλογλυπτικής τέχνης κατασκευής του 1834.


Δύο άλλα μοναστήρια είναι γυναικείες μονές της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και Αγίου Νικολάου στο Γαλατάκι Λίμνης.

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις πανέμορφες παραλίες μας καθώς και τα γραφικά χωριουδάκια που βρίσκονται διάσπαρτα στη γύρω περιοχή της Αιδηψού και τα οποία θα σας προσφέρουν την γνήσια ελληνική φιλοξενία και τους τοπικούς παραδοσιακούς μεζέδες συνοδευμένους με ντόπιο κρασί.

Έκθεση εικόνων